Buz Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanmaz? Buz Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanmaz?, Buz Lazer hangi durumlarda yapılmaz?, Lazer epilasyon hangi durumlarda yapılmaz?, Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanmaz?, Kimler epilasyon yapamaz?, Her lazer öncesi jilet şart mı?
Buz Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanmaz?
Buz Lazer hangi durumlarda yapılmaz?, Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz. Buz Lazer özel bir yüz ucuna sahiptir. Bu uç ile kaş arası gibi hassasiyet gerektiren alanların epilasyonu da güvenle bir şekilde yapılır.
Buz Lazer hangi durumlarda yapılmaz?
Buz Lazer hangi durumlarda yapılmaz?,
Benlerin ve dövmelerin üzerine lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılacak alanda yara, enfeksiyon varsa bu alanlara da uygulama yapılmaz. Buz Lazer özel bir yüz ucuna sahiptir. Bu uç ile kaş arası gibi hassasiyet gerektiren alanların epilasyonu da güvenle bir şekilde yapılır. Lazer epilasyon hangi durumlarda yapılmaz?
Lazer epilasyon hangi durumlarda yapılmaz?,
Hamilelere, epilepsi hastalarına ve kalp pili taşıyan kişilere de lazer epilasyon yapılmaz. Uygulama yapılcak alanda açık yara, yanık, enfeksiyon,şüpheli lezyon ve mantar gibi deri hastalıkları olan kişilere de lazer epilasyon bu hastalıklar bitene kadar yapılamaz. Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanmaz?
Lazer epilasyon hangi durumlarda uygulanmaz?,
Lazer epilasyon yapılacak olan cildin öncelikle sağlıklı olması gerekmektedir. Yani ciltte akut bir iltihabi durum, mikrobik bir durum, uçuk, siğil, akıntılı ve sızıntılı bir egzama gibi bazı rahatsızlıklar varsa bu tarz ciltlere lazer epilasyon uygulanmaz. Kimler epilasyon yapamaz?
Kimler epilasyon yapamaz?,
Örneğin, ciltte yanık, kızarıklık, kabuklanma, leke, enfeksiyon, alerji, akne, kıl dönmesi gibi yan etkiler oluşabilir. Ayrıca, diyot lazer epilasyonun hamileler, emzirenler, cilt hastalığı olanlar, kanama bozukluğu olanlar, kalp pili olanlar, kanser hastaları gibi bazı kişiler için uygun olmadığı da bilinmektedir. Her lazer öncesi jilet şart mı?
Her lazer öncesi jilet şart mı?,
Lazer epilasyon; kanser hastalarına, aşırı derece de bronz ciltlere, hiperpigmentasyon (Cilt Lekeleri) olan veya hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, ışığa karşı hassaslaşmasına neden olan ilaçları kullananlarda, cilt hastalığı olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir. Buz Lazer özel bölgeye zararlı mı?
Buz Lazer özel bölgeye zararlı mı?,
Merhabalar, lazer epilasyon uygulamalarından önce kılların kısaltılması gerekir. Her seanstan önce kısaltma işleminin yapılması gereklidir. Kılların kısaltılması jilet yardımı ile yapılmalıdır ve ağda, cımbız gibi kılları kökünden koparan işlemler kesinlikle yapılmamalıdır. Lazer yaptırırken Neden jilet yapılmaz?
Lazer yaptırırken Neden jilet yapılmaz?,
Özellikle genital bölgeye uygulanan lazerin tehlikeli olduğu söylense de uygulama derinin altına ilerlemediği için bölgeye herhangi bir zarar vermez. Cilt kanseri ile bilinen bir bağlantısı yoktur. Uygulanan diğer bölgelerde de lazer epilasyonun ispatlanmış bir zararı bulunmamaktadır. Adete yakın lazere gidilir mi?
Adete yakın lazere gidilir mi?,
Ayrıca, jilet kullanımı cildi tahriş edebilir ve lazer işlemi sonrasında daha fazla rahatsızlık hissi oluşturabilir. Lazer epilasyon öncesinde tüylerin kökten alınması veya tüy dökücü kremler gibi alternatif yöntemler tercih edilmelidir. 8 seans lazer kaç ay sürer?
8 seans lazer kaç ay sürer?,
Adetin ilk günü kesinlikle lazere gitmemelisiniz. Hem hijyen açısından hem de hormonlardan dolayı, adetin ilk günü lazere gitmek çok önerilen bir durum değildir. Bu sebeple lazer epilasyon seansını ertelemenizi öneririz. Makat arasına lazer yapılır mı?
Makat arasına lazer yapılır mı?,
Epilasyon Sürecinde 8 Seans Lazer Kaç Ay Sürer. Genel olarak 8 seans lazer 12-16 ay (360-480 gün) sürebilmektedir. Lazer epilasyonda 8 seanslık süreçler işlem yapılacak bölgeye göre değişebilmekle birlikte genelde seans sayısı açısından ideal olarak kabul edilmektedir. Lazere giderken neye dikkat edilmeli?
Lazere giderken neye dikkat edilmeli?,
Bu bağlamda yüz, kol, bacak başta olmak üzere boyun, ense, kulak, koltukaltı, göğüs ve dekolte bölgesi, göbek, sırt, genital bölge ve bikini bölgesine lazer epilasyon yaptırılabilir. Dolayısıyla makat bölgesi de bu alan içerisinde rahatlıkla yerini alır. Lazer kimlere olmaz?
Lazer kimlere olmaz?,
Seanstan 3 gün önce bölgeye tıraş uygulanmalıdır, 1mm uzunluktaki tüylere lazer epilasyon yöntemi uygulanabilir. Yine işlemden 1 ay önce ciltte bronzlaşma gerçekleşmemeli, güneş ışığından işlem sonrasında da öncesinde de korunmalıdır. İşlem öncesinde tüy sarartıcı veya çeşitli kimyasal peeling kullanılmamalıdır.